Studietur til Berlin, våren 2012

Et lite reisebrev fra herlige Berlin.

19. februar møtte 40 spente elever opp på Gardermoen, klare for en koselig og lærerik studietur til Berlin. Etter en kort flytur og litt obligatorisk roting for å finne riktig kollektivrute til hotellet var vi på plass.

Den første dagen ble brukt til frivillige aktiviteter, før vi neste morgen tok fatt på det faglige innholdet. Alternativ sightseeing var planen for dagen, og vi møtte to lokale studenter som skulle vise oss rundt i Berlins subkulturer. Forventningene til en fin og lærerik sightseeing ble innfridd på alle måter. Guiden viste oss blant annet rundt i byens mylder av street-art, et bebodd trehus midt i byen og et rastafari-samfunn, blant flere andre ting.

Dagen etter var det klart for sosiologisk sightseeing med professor Torben Hviid Nielsen. Han tok oss med på en fantastisk runde i bydelen Neuköln, hvor vi fikk se områdene som ga inspirasjon til mange av sosiologiens store fedre.

Sist, men ikke minst, dro vi til RBB, Rundtfunk Brandenburg Und Berlin. For de som ikke er så bevandret innen tysk lokal-tv og radio, så er dette lokalstasjonen til Berlin- og Brandenburgerområdet. RBB sin tv-kanal når ut til 6 millioner mennesker, så dette er en stor kanal i norsk målestokk. På RBB fikk vi et foredrag om strukturen i den offentlige kringkastingen i Tyskland, etterfulgt av en tur på bygget. Her fikk vi blant annet se hvordan de jobbet i både tv og radio.

Selv om de faglige aktivitetene var i fokus på denne turen ble det også tid til mye annet. Vi shoppet, dro på museum, hadde fellesmiddager og nøt Berlins natteliv. Da vi dro hjem 24. februar var vi alle glade og fornøyde for å ha blitt med på en utrolig koselig og lærerik tur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s