Semesterberetning for høst 2012

I vårsemesteret jobbet Programutvalget ved Kultur og kommunikasjon for å profesjonalisere PU og dets drift. Vi fikk eget organisasjonsnummer ved at vi meldte oss inn i Brønnøysundregisteret. Dette er noe vi har fortsatt å jobbe med denne høsten. Det er viktig for oss å fremstå som profesjonelle i møte med bedrifter, organisasjoner og foreninger. Dette har blant annet resultert i kontakt med næringslivet i form av bedriftsbesøk hos Telenor og Departementene.

Som nevnt i semesterberetningen for våren 2012 har vi fått oss bankkonto i DNB. Den er nå i full bruk, og det har gjort det mye lettere for oss å ha kontroll over økonomien. Dessuten lagde fjorårets PU en PU-abc for fremtidige medlemmer, noe som har gjort det mye lettere for 1. års studentene å overta nye verv. Økonomiansvarlig har vært på SiOs Regnskapskurs, og har nå gode forutsetninger for å holde full oversikt over økonomien.

I det foregående semesteret satte PU seg som mål å jobbe videre med promotering av både PU og Kulkom. Når det gjelder promotering av PU har det blitt arbeidet opp en tydeligere profil som PU nå vil kommunisere utad. Dette arbeidet er ennå ikke ferdigstilt, men vil bli utarbeidet ytterligere i vårsemesteret. I forbindelse med vår oppgave med å promotere Kulkom på diverse tilstelninger har vi nå trykt opp gensere med Kulkom-logo. Disse vil bli tatt i bruk ved offisielle tilstelninger der PU arrangerer eller deltar. PU vil ta i betraktning muligheten for å selge disse genserne til studenter ved studiet, men er da avhengig av en del interessenter grunnet kostnader forbundet med trykk. PU fortsetter med utstrakt bruk av roll-up og løpesedler for promotering av studiet.

I forbindelse med dette promoteringsarbeidet har PU funnet det hensiktsmessig og opprette en egen hjemmeside utenfor UiOs domene. Dette er grunnet i UiOs strenge regler for form og innhold. Dette er regler PU føler hemmer promoteringsarbeidet, da vi for eksempel ikke har lov til å bruke vår egen logo på offisielle skriv fra UiO. Dette er en sak vi jobber videre med, da vi har sett andre studieretninger som har fått tillatelse til nettopp dette. En egen hjemmeside vil, med dette i betraktning, ha flere fordeler for PU og Kulkom. Vi håper på å øke tilgjengelighet på informasjon og senke terskelen for kontakt med PU.

PU har i det forhenværende semester opprettholdt sitt samarbeid med de andre tverrfaglige bachelorprogrammene. Her møtes lederne på de ulike bachelorprogrammene til diskusjon, samarbeid og forslag til forbedringer. Dette kalles Tverrfaglig leder forum (TLF). Med denne konstellasjonen har vi nå fått mer slagkraft i møte med lederne for programmet og instituttet.

Første fredag etter mottatt stipend hver måned har vi arrangert «studentpils» på U1 på SV-fakultetet, dette har vi forsøkt å opprettholde som en trivelig tradisjon gjennom hele første semester, og vi vil fortsette også dette semesteret. I begynnelsen av året var det mange nye studenter fra ulike steder i det ganske land. For å bidra til et godt samhold på studiet, samt introdusere studenter på Kulkom for Oslo by, arrangerte PU «bar og sightseeing» slik at studentene kunne bli bedre kjent både med hverandre og med et utvalg av byens utesteder. I september arrangerte vi en vellykket hyttetur i Bærumsmarka fra fredag til søndag. De som hadde anledning til å bli med hadde en kjempeflott tur. Fra dette arrangementet er det også laget en liten film som vil bli å finne på den kommende hjemmesiden. Senere på høsten arrangerte PU en harrytur til Strømstad med stopp både på matbutikk og systembolaget. Ved siden av de sosiale arrangementene har PU også arrangert flere faglige sammenkomster. Vi har vært på to bedriftsbesøk. Det første besøket gikk til Telenor. Sjefen for internkommunikasjon holdt et interessant foredrag om Telenors kommunikasjonsstrategier internt, og representant fra eksternkommunikasjon ga oss innsikt i strategier for kommunikasjon utad. Hele besøket viste seg nyttig og relevant for studiet. Det andre besøket var hos departementene, hvor både justisdepartementets kommunikasjonsrådgiver, en representant fra UDs internkommunikasjonsavdeling og departementenes servicesenter holdt hvert sitt foredrag om arbeidsoppgaver, utfordringer, forandringer de gjennomgår ved valg og annen informasjon om arbeidet de gjør. Dette besøket var også veldig lærerikt og relevant for studiet. Vi konkluderer med at slike besøk er nyttig for vår læring og for tanker om arbeidslivet, i tillegg gjør det Kulkom som studieretning mer synlig i arbeidsmarkedet; en vinn-vinn situasjon vi ønsker å opprettholde. Førsteårsstudentene har hatt SVExfac på høstsemesteret, i den anledning har PU holdt to pensumquizer. Vi avsluttet høstsemesteret med julebord for hele Kulkom med middag og drikke, taler og dans. Dette arrangerte vi på Chateu Neuf, også dette arrangementet hadde stor suksess.

Ettersom vårt program er tverrfaglig og forholdsvis lite, har PU forsøkt å opprette større sosial kontakt med de andre tverrfaglige programmene på SV-fakultetet. Sammen dannet vi en festkomité, og arrangerte en vellykket temafest med konkurranser og sosial hygge på U1. Temaet var «MadMen/60tallet». Festen ble en suksess med godt oppmøte, og fornøyde studenter. Dette samarbeidet ønsker vi å opprettholde, og vil nå etablere en tverrfaglig sosialforening som i fremtiden kan arrangere sammenkomster for å fremme det sosiale samholdet blant de tverrfaglige.

I denne beretningen er det blitt presentert et tverrsnitt av hva PU jobber med. Dette er ting vi vil fortsette å jobbe med i kommende semester for å opprettholde og styrke det sosiale og faglige miljøet på Kulkom.

Mvh

Programutvalget ved Kultur og kommunikasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s