Studietur til Wien 2013

17. – 22. februar dro 44 Kulkom-studenter på studietur til Wien! Det ble en flott tur med både faglig og sosialt innhold.

Søndag 17. februar dro vi med buss til Gardermoen kl.11.00. Det ble riktignok litt forsinkelse på noen (fy på bylarm-festivalen), men alle kom seg trygt på flyet til slutt. Ved ankomst Wien var det bare å plukke opp bagasjen og komme seg videre inn til sentrum. Våre reiseledere Eirik, Amund, Marianne og Ingrid hadde alt på stell og viste vei til Wombats Hostel. Vi måtte både ta tog og metro, og ankom hostellet i seks-tiden på kvelden. De fleste var ganske slitne og sultne etter reisen så da var det om å gjøre å finne en restaurant raskest mulig. Noen tok seg likevel tid til å sjekke ut ølsortimentet i Wombaren på hostellet, før de trasket videre for å finne viennesiske spesialiteter, type Wienerschnitzel.

Dagen etter stod guidet tur på planen. Vi ble delt inn i to grupper med hver vår guide. Første del av turen gikk til generell sightseeing for å finne ulike interessante plasser man kunne dra senere, den andre delen var vinklet mer inn mot spørsmål rundt immigrasjon og byplanlegging. Lunsj på «Wok and More» var inkludert halvveis i turen. Etterpå var det flere som dro på Leopold Museum for å gå på «Nude Men»-utstilling, og noen dro på Opera.

Tirsdagen var det besøk hos den norske ambassaden. Vi ble servert herlig kaffe og kjeks, og de ga oss et godt innblikk både i Wien som en metropol men også i jobbmulighetene hos Utenriksdepartementet som kan være aktuelle for Kulkom-studenter.
Vi hadde enda mer faglig opplegg på tirsdags kveld hvor vi hadde ordnet oss foredrag om demokrati i Kina og Russland på Universitetet i Wien. Tragiske omstendigheter gjorde derimot at dette foredraget måtte avlyses, så da fikk alle kvelden fri.

Siste felles arrangement var middag på Esterhazykeller på torsdagen. Det ble servert store fat med ulike kjøttretter, og vegetarianerne fikk selvfølgelig et eget vegetartilbud. Programutvalget spanderte både middagen og to drinker til hver, og det ble riktig så god stemning. Bevisste på at dagen etter var avreise fra hostellet kl.0700, var det flere som dro hjem litt tidlig – men det var også dem som holdt seg våkne natten igjennom. Tung morgen. Vi fikk med oss litt frokost, og så begynte den lange turen hjem. Vi ankom flyplassen til riktig tid, men flyet ble nesten to timer forsinket på grunn av tilfeller av snø på bakken.

Vel hjemme fra turen var de fleste ganske slitne, men det gjorde ingenting da tiden med verdens kjekkeste gjeng fortsatt var ferskt i minne. På grunn av det avlyste foredraget ble det ikke like mye faglig innhold som vi hadde håpet på, men det sosiale var likeså viktig på denne turen hvor alle ble bedre kjent med hverandre gjennom byvandring, kafébesøk, museumstitting og barhopping.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s