Kultureliten anbefaler // November 2015

Kultureliten-outline fin-03

KULTURELITEN ANBEFALER NOVEMBER

Ved Kari Lisa, Hans Christian, Stian og Morten (artikkelforfatter)

 

INGRESS

 

November er her og eksamen puster oss i nakken. Shit det gikk fort?! Men om du aner en stressa rynke på kulturelitens ansikter, så tar du feil. Vi har nemlig lest SIO’s råd for håndtering av eksamensperioden og valgt å fokusere på det siste: «Husk å ta deg pauser». Ja for alle vet at man ikke kan lese på tom mage og tomt kulturhjerte. Vi hørte en gang om en fyr som gikk en hel eksamensperiode uten å være på en eneste konsert. Han endte med å følge hele Sølvguttenes romjulsturné i ren kulturdesperasjon, og det unner vi ingen…

 

KONSERT

 

Denne måneden tenkte vi å gi dere et avslappende og jazza budsjettalternativ (bare 50,- kr). Det gjemmer seg nemlig noen skikkelige musikkperler utenfor p3’s kommerse søkelys. Ved rene tilfeldigheter kom en av oss over bandet TÖDDEL, som trollbandt et lite klubbpublikum i våres. Jazztrioen lager noen vanvittige lydbilder, kreativt satt sammen av improvisasjon og komponerte deler. Ikke vær redd for pling-plong-jazz med panfløyte og marimba, her er det tre kjekke menn med trommesett og elgitarer, det liker vi! Det hele blir ikke kjipere av at det skal fremføres i Majorstua kirkes håndmalte kapell med kuppeltak. Sånt blir det god klang av, og ikke minst avslappende omgivelser for stressa studenter.

 

TÖDDEL – Majorstua Kirke Tirsdag 24.11 50,- kr

 

KUNST

 

Tiden for stappfull 30-buss på vei mot Bygdøy er over, men norges dyreste halvøy har andre ting å by på enn bading og villasightseeing. Da tenker vi selvfølgelig ikke på det lystige men kjedelige Frammuseet, men det bortglemte HL-senteret (Holocaust og livssynsminoriteter). Quisling langt fra beskjedne krypinn «Villa Grande» har siden 2001 fungert som museum og forskningssenter. Blant de faste severdighetene er en generell utstilling om jødenes skjebne under krigen, samt Quislings nifse nødbunker! Men det er likevel god grunn til å hoppe på den nå ganske tomme 30-bussen denne måneden. Fotoutstillingen «Abandoned at Srebrenica – 20. Commeration» går nemlig ut 30. November. Den er blant annet vist i FN’s hovedkvarter og det nederlandske parlamentet i Haag. Høres fett ut da!

 

Abandoned at Srebrenica – HL-senteret, Huk aveny 56- Alle dager 11:00-16:0040,- kr

 

MAT

 

Utrykket «Don’t judge a book by it’s cover» er sjeldent mer passende enn i tilfellet Lille Saigon 1. I en sidegate til stadig hippere Torggata, har en liten vietnamesisk restaurant bestått gentrifiseringsprøven. Med Munchies og Piscoteket som nærmeste naboer, spør vi oss hvordan dette hølet av en restaurant har overlevd? Svaret er at maten er megadigg og prisene megadiggere. Her serveres autentisk vietnamesisk, med alt som hører til av peanøttsaus og biffstrimler. Restauranten har blitt så populær at de i senere tid har åpnet en søsterrestaurant på løkka, med litt stivere priser og et hakk mindre slitte stoler. Men skal du på date ville vi satt penga på orginalen. Da scorer du mange «lokalkjent-poeng» og kan droppe linjen «Dette er takaway-favoritten til artistene på Rockefeller». Også serverer de vårruller, det bør være god nok grunn i seg selv.

 

Lille saigon, Bernt Ankers gate 7- Man-Søn 11:00-11:00 89-189 ,- kr

 

PÅFYLL

«Er det forskjell på hjernen til folk som spiller musikk og de som ikke gjør det?». Litt avsides sør på Blindern ligger det et lite bygg de kaller ZEB. Et lite utopia fylt med vakker musikk og flyvende noteblader, der studentene heller diskuterer høylytt om «loudness war», enn Justin Biebers vannskrekk. Men hvem er de, og hva er det de egentlig studerer? Tar du en tur på gratisforedraget «Musikk og Hjernen», finner du garantert en hel haug av dem, og du kan jo sjekke om de er noe smartere enn det du er. Det finnes nemlig en haug målbare positive effekter musikk har på menneskehjernen, så kanskje på tide på ta opp gitaren igjen? PS: Nyhetene har sikkert nådd deg også, du har kanskje grått en tåre eller to, Kulturhuset legges snart ned. Førstemann til Youngstorget!

 

Musikk og Hjernen – Kulturhuset, Youngstorget – Fredag 13. nov – 18:00 – Gratis!

 

FAKTABOKS

 

Vi i Kultureliten er Kultur og Kommunikasjon’s arrangementskommite. Vi har til felles at vi følger med på hva som skjer i byen, og ønsker å dele oppdagelsene våre med andre studenter! Du kan finne alle våre månedlige anbefalinger på http://www.kulkommer.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s