Reisebrev fra Maastricht

SAMSUNG CSC
Utveksling er å anbefale, og jeg tenkte jeg skulle slenge en liten recommendation (hehe, for oss som leser Ida Wulff) om kulkom sin avtale med Maastricht nå som fristen nærmer seg. (15. februar) Hvis du vurderer det, spør meg gjerne på melding!

———-

Hallo fra Maastricht, jeg sitter i leiligheten min, og befinner meg i en slags liminalfase av en ukes karnevalferie. Alle går denne uken ut døra for å høre på folkemusikk, drikke øl i de samme ekstravagante kostymene i en uke, en minirussetid hvert år. Dette er en av flere 17.mai lignende events.

(Et forsøk på å være) Kort om hvorfor jeg likte Maastricht så godt at jeg forlenget med et halvt år:

Maastricht er en by med 120 000 innbyggere, veldig studentby, mange internasjonale, spesielt mange tyskere. Trodde du det var mange svensker i Oslo.. Neida. Byen er delt av en elv, store deler av bakken er bro-stein-belagt, mange hus er høye og smale, årstidene syns på de mange trærne. Gatene som til vanlig er preget av syklister og eldre vandrere med hendene samlet på ryggen, fylles i helgene opp av tilstrømmende cafégjester. Byen har en spennende historie, også fra før 1992, og før 2. verdenskrig. Været er ikke til å skryte av, så er det sagt.

Plasseringen: Jeg befinner meg nå 4 timer fra Paris, 2,5 timer fra Amsterdam, 1,5 timer fra Brussel, 1 t fra Köln, 20 min på sykkel til Belgia, og 5 – x timer unna en haug med andre gøye steder. Reisemulighetene er mange, også arrangerte turer. Bortsett fra en Canadier i Canada Goos er det ingen her som vil reise til Norge, de sier det er for dyrt. Utover det reises det for alle vinder, og ikke bare av de asiatiske.

Så, til studiene. Universitetet i Maastricht er relativt ungt, så de er litt mindre stramme, og litt mer free spirit kan man si. De har høy plassering på div. lister, i hvert fall høyere enn Oslo. De har PBL, Problem Based Learning, som i større grad lar elvene styre undervisningen, det er mindre slackt, men veldig gøy. Det føles i større grad som om man tilhører universitetet enn i Oslo hvor det kan være lett å føle seg som en fisk i havet. De fleste fagene som tilbys er på engelsk, derfor er det også veldig internasjonalt her. Fagene man kan velge mellom er spennende, og mer eller mindre kulkom-relevant. Ikke så mye på psykologi-delen, men mer media, kultur, Europa og politikk.

Det er uendelig med aktiviteter man kan gjøre ved siden av, mange sosiale arrangementer spesielt for erasmus-studenter, og mange fester. Studentene tar stor plass i denne byen. Alle jeg kjenner her sier de trives, det er lett å få venner. Byen er stor nok til å møte nye, men liten nok til å møte kjente. Folk er fra overalt, i tillegg til standardpakken (sentral-Europa, sør-øst Asia, USA, så er det folk fra Estland, Latvia, Ukraina, Mexico, Chile, Usbekistan, Tyrkia og mer.

Avtalen er erasmus-avtale, noe som betyr veldig smud og glatt gjennomføring av søknad osv, i tillegg til et erasmusstipend på 350 euro ekstra i måned. Du søker kun ved å trykke på en knapp på søknadsweb.

Dessuten, det er ganske kult å være norsk i utlandet, vi blir ansett for å være en sjeldne vare, folk hever alltid øyenbrynene.

Okei, det var det, ha en fin helg. Jeg husker det stod i et brev fra UiO at jeg måtte huske å være en god ambassadør for universitetet. I kveld skal jeg kle meg ut som en viking, jeg håper at det, og denne posten her gjelder.

 

DSC_1794

DSC_1801

DSC_1562

 

Tekst og foto: Elfi Thrane Bemelmans

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s