Reisebrev fra Berlin // Studietur 2016

Brandenburger2

“Vælkømmen til Berlin”, sa den ekstremt joviale flyverten i Norwegian, idet vi deisa ned på rullebanen ved Flughafen Schönefeld søndag 21. februar. Alle 30 humra lykkelig med, og vi så ut som en skikkelig sammensveisa gjeng på noe som så ut som en skikkelig artig studietur. Det skulle vise seg å stemme.

Årets studietur på KULKOM gikk altså til Tysklands hovedstad, en by også kjent som hipstermekka, Europas navle, döner-kebabens høyborg og kulturens fødevugge. En metropol med litt av hvert å by på, med andre ord.

Noe tyskerne dessverre ikke byr på, er brukervennlige billettautomater til kollektivtransport. Vel ute av flyplassen møtte vi vårt første (og kanskje siste) hinder på turen, og brukte god og lang tid på automater som verken ville ta kort eller store sedler. Det ordna seg til slutt, og etter en times tur med S-bahn ankom vi hostellet Three Little Pigs i bydelen Kreuzberg – relativt sultne. Dette resulterte i pizza og øl for mange, før vi seinere på kvelden møttes til felles festligheter på en meksikansk restaurant i nærheten. Her var det for øvrig happy hour hele kvelden.

Mandag var dagen for første runde faglig opplegg, og i tro studietur-ånd fikk vi gleden av et foredrag på den norske ambassaden, nærmere bestemt på felleshuset for de nordiske ambassadene i Berlin. Her ble vi tatt imot av praktikant og tidligere kulkommer Lara Kristiansen, før ambassaderåd Narve Solheim gav oss en innføring i presse- kultur- og informasjonsavdelingens arbeid. Perfekt vinkla for en gjeng kulkom-studenter! Til tross for grått vær traska vi videre til området rundt Brandenburger Tor, og sikra dagens Insta-bilder. Etter lunsj dro vi i samla tropp til Riksdagen, hvor vi etter en grundig sikkerhetssjekk fikk entre glasskuppelen på toppen av bygningen, også kjent som “the Reichstag Dome». Spektakulær utsikt! Videre dro flere til Holocaust Memorial, noen til en av Berlins store musikkbutikker, og mange lot også lommeboka få svi på diverse shoppingsenter.

 

På tirsdag rundet mange av oss 30 000 skritt (ifølge diverse iPhones) i løpet av en dag med “sosiologisk sightseeing” i bydelene Neukölln og Kreuzberg, ledet an av professor i sosiologi ved UiO, Torben Hviid Nielsen. Her fikk vi se områdene som inspirerte mange av sosiologiens store navn, og touchet innom både innvandring, murens fall og postrukturalistiske bygg. På veien spiste vi lunsj på en tyrkisk restaurant, etterfulgt av et stopp ved Berlins største tyrkiske marked. Rett og slett en veldig vellykket dag, med relativt få tilstander av “tømmermænd”. Vel hjemme på hostellet lå de fleste langflate på rommet i et par timer, før vi sammen prøvde oss på en egendesigna pub crawl, hvilket resulterte i nok en hyggelig kveld.

I løpet av onsdagen var mange innom Det jødiske museum, og flere fikk også fylt opp kunstkvota både i gallerier og ved det velkjente East Side Gallery. Og selvom de fleste blei enige om at klær og sko kosta det samme i Berlin som i Oslo, så var vi jo tross alt på ferie.. For å markere turens siste kveld, spanderte PU indisk på hele sulamitten, før det bar ut i den berlinske natt en siste, minneverdig gang.

Torsdag 25. februar var årets eventyr av en studietur ved veis ende, og etter et par siste ærender og matbiter, vendte vi nesa hjemover. Om enn litt slitne og noen kroner fattigere, syns undertegnede fortsatt at vi så ut som skikkelig sammensveisa gjeng på noe som så ut som en skikkelig artig studietur. Takk for turen!

Studieturkomitéen v/Kari Lisa, Hans Christian og Stine (artikkelforfatter)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s