KULKOM-dagen 2016

Nærmere 100 nåværende og uteksaminerte KULKOM-studenter var samlet i Auditorium 7 på Blindern, onsdag 19. oktober.

 

Anledningen var tidenes første reindyrka KULKOM-dag, og agendaen var rett og slett en feiring av oss selv og programmets 13 år i livet.

 

img_0526

 

Arrangementet ble organisert av studiekonsulent Marianne Almbakk og Programutvalget, i samarbeid med Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi. Basert på undertegnedes inntrykk, var samtlige parter riktig så fornøyde med gjennomføringen.

 

Programmet var nemlig tettpakket fra start til slutt, med både mini-forelesninger og etterfølgende hygge med Utviklingsstudier på U1 i SV-kjelleren. Forelesningene ble holdt av ingen ringere enn grunnleggerne av KULKOM tilbake i 2003: Ove Solum, Odd Are Berkaak, Hilde Nafstad og Rolv Mikker Blakar, og Ivar Frønes.

 

img_0529

 

Alle kløppere i sitt fag, og alle med interessante innlegg denne dagen. Marianne Almbakk og nåværende KULKOM-mor Anne Krogstad stod for en varm velkomst, før medieviter Ove Solum startet showet med å snakke om fenomenet Nordic Noir. Sosialantropolog Odd Are Berkaak kom deretter på banen med tema politisk akustikk. Videre entret forskerparet Nafstad og Blakar scenen, med historien om hvordan psykologi møtte KULKOM, før sosiolog Ivar Frønes avsluttet forelesningsrekken med sitt innlegg kalt “All speak is newspeak: Politikk, interesser og kampen om Doxa.” Her appellerte spesielt Frønes’ poengtering av fruktbarheten ved å ta rollen som konspirasjonteoretiker – en rolle mange kulkommere vil kjenne seg igjen i.

 

img_0533

 

Med mager halvfulle på kjeks, twist og kaffe beveget vi oss herfra videre ned til U1, for fingermat og drikke. Lykkelige over å være kulkommere og lykkelige over et raust institutt som spanderer middag på gjerrige studenter, avsluttet vi slik KULKOM-dagen 2016 med store smil.

 

img_0530

 

Fikk du ikke vært med? Ikke fortvil – det er herved skapt en årlig tradisjon.

 

Stine Rotnes, leder i Programutvalget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s