Bedriftsbesøk hos Forsvarets mediesenter

En god gjeng fra Kulkom var så heldige å få besøke Forsvarets Mediesenter (FMS) i bygning 65 ved Akershus festning. Der ble vi mottatt av tidligere Kulkom-student Karen Eimot som har jobbet i 2 år som medieanalytiker for FMS.

 

Forsvaret er som kjent en den militære delen av statsmakten, med flere organer innad som arbeider tett sammen for å løse Forsvarets overordnede oppdrag på en tilfredsstillende måte. På Forsvarets mediesenter jobber det både sivile og militære, hvor mange har forskjellig utdanningsbakgrunn. Alt fra fotografer til samfunnsvitere. Maren har for eksempel bachelor fra Kultur og Kommunikasjon med fordypning i psykologi, og master i kultur- og samfunnspsykologi fra UiO.

 

Bilde hentet fra http://www.uio.no/studier/program/kulkom/karriereintervjuer/karen-eimot.html

 

FMS består av rundt 40 ansatte, hvor kontoret har ansvar for Forsvarets egne medieplattformer, håndtering av et evigvoksende mediearkiv og analyse av kommunikasjonen til Forsvaret. Her ble vi fortalt hvordan en medieanalytiker jobber, hvor det ofte er intense og varierte arbeidsdager med ulike artikler som omtaler Forsvaret. Gjennom kontinuerlig medieovervåkning gjøres statistikk for å skape et overordnet bilde av omtalen og forstå Norges relasjon til Forsvaret.

 

56285-a896c-feature

 

 

Ut fra dette skapes en kommunikasjonsplan, hvor vi blant annet ble vist hvordan de jobber for å informere de som potensielt skal inn i førstegangstjenesten. På grunnlag av et større studie med målgruppen skapte de en egen side kalt «tips.myter.fakta» som skulle informere unge og pårørende hva som kunne forventes som vernepliktig. Resultatene viste at flere engasjerte seg og siden ble hyppig brukt. Det var med andre ord en dynamisk arbeidsplass, hvor man så resultatene fra arbeidet sitt hele tiden.

 

Skjermdump fra https://forsvaret.no/tips-myter-fakta
Skjermdump fra https://forsvaret.no/tips-myter-fakta

 

Forsvarets mediesenter er en bred arbeidsplass med ulike arbeidsoppgaver som krever ulik kompetanse. I dag har de ingen stillingsutlysninger i forhold til internship o.l men det skader ikke å sende inn en søknad. Vi ble også bevisst på at karakterer ikke er alt, hvor erfaringer og unik kompetanse er vel så viktig.

 

Vi i arbeidslivsutvalget vil nok en gang takke alle som deltok og Maren Eimot med kollegaer for et hyggelig og lærerikt besøk!

 

Les mer om Maren sin vei fra studier til FMS på Kultur og Kommunikasjon sin Universitetsside: http://www.uio.no/studier/program/kulkom/karriereintervjuer/karen-eimot.html

 

Hans Christian Bech, arbeidslivsansvarlig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s