Reisebrev fra Melbourne: Hjemme bra, borte best

Pic1 Hans C

Det er ikke sånn ordtaket går, er det vel? Nei, men det føles i alle fall riktig å bruke det når man er på utveksling i verdens mest innholdsrike by. Jeg tilbringer nemlig mitt 4.semester som utvekslingsstudent ved University of Melbourne i Australia! Lokalisert Sør-Øst på kartet, er jeg nærmeste så langt unna Oslo som det er mulig. UniMelb (som det forkortes til) er et av Australias ledende universiteter og rangert topp 35 i verden, noe som merkes på forelesninger, seminar og den totale atmosfæren. Du vet hvordan alle lesesalene ser ut ukene før eksamen på Blindern? Sånn er det her hver dag. Heldigvis har jeg spennende fag som føles som er friskt pust fra UiO. Disse er «Organisational Behaviour», «Principles of Marketing», «Principles of Management» og «Media and Society». Du leste riktig, fire fag på et semester, men det må til for å bli 30-studiepoeng i Oslo. Dermed går mye av tiden til lesing, flere innleveringer, gruppeoppgaver og 2-timers forelesninger uten pause. Ja, du leste siste riktig.

Picture2 HC

1,5 times kjøretur ut fra sentrum fører deg til en av verdens beste surfestrender!

Selv med en tung akademisk hverdag, bruker jeg hver mulighet til å oppleve byen jeg snart har vært en del av i 3 måneder. Jeg tørr å påstå at jeg befinner meg i verden mest levende by, hvor Melbourne har et helt utrolig kulturelt mangfold som spyr ut fristende arrangementer som man ikke har samvittighet til å gå glipp av. Dougnut og øl-festival? Skitt au. Selv om byen er massiv med befolkning på størrelse med Norge oppleves den veldig overkommelig, med trikk og t-bane som går til sentrum nesten døgnet rundt (Ruter fram med notatblokka). Selv bor jeg privat litt utenfor sentrum nærme Melbourne sitt Løkka, som tilbyr en helt annen kulturell opplevelse enn sentrum som bare ligger 15-minutter unna. Kort sagt, byen har noe for alle og stopper aldri å komme med overraskelser.

For ensomme Nordmenn har UniMelb et helt utrolig godt nettverk for utvekslingsstudenter hvor man fort finner sin plass sammen med Libanesere, Mexicanere, Chilenere, Kinesere, Amerikanere og dansker (det kryr av dem). Utvekslingen har gitt meg helt unike erfaringer av mennesker fra andre kulturer, som gir helt fantastiske muligheter til å dra fra verktøykassa fra Kulkom for å analysere noe annet enn pensumboka.

Avsluttende vil jeg at jeg ikke angrer et sekund på at jeg dro på andre siden av jorden for utveksling. Da jeg dro ned hadde jeg med flere romaner og seriene klare på Netflix, i frykt om at det kom til å bli mye alenetid. På snart 3 måneder har jeg klart å lese 1 kapittel og sett én kort serie. Grunnen til dette er vel egentlig budskapet med dette reisebrevet: Når muligheten tilbyr seg, si ja. Alltid. Spontantur til Tasmania? Surfe til helga? Hei, vi møttes akkurat men vil du ta siste plassen i bilen å bli med på tur? Ja. Ja. Ja. Det er der de gode utvekslingsminnene skapes. Ikke på lesesalen.

3-dagers festival i Japan på hjemveien? Selvfølgelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s