Månedsbrev april 2017

April Leserbrev

 

Kjære alle sammen,

Nå virker det som at det endelig har blitt vår. Solen titter frem, og vi er på dørterskelen til Påske. Det betyr også at vi begynner å nærme oss eksamenstiden, men vi har fortsatt litt tid før vi inntar full panikkmodus. Det blir kos.

I mars har vi gjort mye artig. Blant annet var vi på et særs interessant bedriftsbesøk hos Teknologirådet, hvor vi lærte litt om prosjektledelse og hvordan teknologi bidrar til å utvikle samfunnet. Vi var på stipendpils i regi av studentutvalget på Kommunikasjonsforeningen, på OHOI. Der vi hadde muligheten til å snakke litt med kommunikasjonsstudenter fra bl.a. BI.

I april er det som sagt Påsken å se frem til, men FØR vi tar en liten velfortjent dukkert ned i godteposen, oppfordrer jeg alle til å møte på workshop i regi av arbeidslivsutvalget. Vi får besøk av tidligere kulkommere, som har lyst til å dele sin erfaring rundt jobb, og hvilke muligheter vi studenter har når vi er ferdig. Det blir veldig gøy og spennende, og ikke minst veldig relevant! Vi lurer nok alle på hva i all verden vi skal gjøre etter kulkom, og da er dette en gylden mulighet til å få svar på nettopp dette. Kom torsdag 6.april!

Uken etter påske skal vi arrangere en liten byttedag hvor vi oppfordrer alle som har ubrukte klær og sko liggende i skapet, til å ta de med seg onsdag 19. april. Kanskje det er noen andre som får bruk for det? Restene blir donert til Fretex – dette er en god sak!

Sist, men ikke minst, skal vi ha semesterets siste stipendpils torsdag 20.april. Hold av dato!

Andre viktige merkedager er «finn-en-regnbue-dagen», «gå-til-jobb-dagen», «havrekjeksdagen» og «hvitløksdagen».

Ha en fortryllende april!

Paula Suarez

Leder

 

Kultureliten anbefaler april 2017

Kultureliten-outline fin-03

Ved Kristin Faleide, Signe Bjotveit og Magnus Brune. 

Med våren får vi ei pause frå det grå og livlause vêret og går ei livlig og fargerik årstid i møte. På Blindern går det kanskje etter kvart opp for oss at eksamen ikkje er så alt for lenge til, men april er fortsatt ein månad ein kan nyte før eksamensstresset byrjar. Kultureliten anbefaler difor å sjekke ut jazzkonsert på Bislett, Thai mat på Ullevål og utstilling på Shoot Gallery.

 

KONSERT

Torsdag 6. april, etter arbeidslivsworkshop på Blindern, kan du få oppleve musikk som på samme måte bryter med mønstrene man kjenner fra popmusikken som pumpes på radio og utesteder. På Samfunnet Bislet er det startet en ny konsertserie, spesielt dedikert til jazz og improvisasjon. Denne torsdagen er det NTNU-oppfostrede JUNO som besøker høyskolens studentpub. Du vil høre fri og leken jazz med innslag fra en rekke forskjellige andre sjangre. Etter konserten vil andre musikkstudenter innta scenen for en jamsession med fri improvisasjon, og holde på ut kvelden. Skulle musikken bli for jazzy for deg, er det ingenting i veien for å ta turen ut av konsertsalen, kjøpe seg noe i baren (veldig rimelige priser) og sette seg i en av de koselige sittegruppene. Perfekt sted for å ta noen øl og jazze litt med gutta, der altså.

JUNO+Jamsession – Jazzpurk (Samfunnet Bislet) – 6. april, 20:30-00:00 – GRATIS

 

MAT

Food-trucken Just Wook It serverer billig og god thaimat. Om vêret ikkje er på di side, går det fint å forhandsbestille, elles kan ein nyte maten ute i vårsola. Ullevål er i tillegg nærme Blindern, så kan vere eit godt middagsalternativ til travle studiedagar. Ikkje la deg lure av den vesle food-trucken, for desse damene har mykje god mat å by på! Prisen varierer etter kva type kjøt/ikkje kjøt ein vel, men rimeleg alternativ uansett kva du kunne tenke deg.

Just Wook it – Sognsveien 70A – man-fre 10.30-20.00, lør 11.00-19.00, søn 14.00-20.00 – 42-109kr

 

KUNST

Anja Niemi viser gjennom heile april utstillinga The Woman Who Never Existed. Den er inspirert av orda til skodespelaren Eleonora Duse. I motsetnad til kollegaen Sara Bernhardt gav Duse sjeldan intervju, men sa under eitt intervju at «away from the stage I do not exist». Dette har Niemi fanga opp når ho gjennom utstillinga inntar rolla som ein fiktiv karakter basert på desse orda. Når ingen ser, begynner ho rett og slett å forsvinne. Ta turen innom Shoot Gallery for å sjå, eventuelt ikkje sjå, The Woman Who Never Existed.

Shoot Gallery – Trelastgaten 17 – 01.april-30.april – tir-søn 12.00-17.00 – gratis

_________________________________________________________________

Hvis du som KULKOM-student har en ide, et spørsmål eller annet på hjerte, nøl ikke med å kontakt med PU. Kontaktinfo finner du her

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s