Reisebrev fra Brisbane

Hei og hopp alle kjære Kulkommere!

IMG_2711.JPG
Meg og Australias største mango.

Jeg heter Ingeborg og går nå tredje året på Kulkom. Til vanlig vil jeg tørre og påstå at jeg henger greit mye på Blindern og SV, men forrige semester var jeg på andre siden av jordkloden! Nærmere bestemt Brisbane og University of Queensland. Dette blir enda et blogginnlegg som gir et innblikk i hvordan utveksling er og ikke minst gi inspirasjon til at flere kan gjøre det samme.

Da jeg starta på universitetet var jeg ikke helt sikker på hva jeg gikk til, hverken med studiet eller byen. Det eneste jeg var 100% sikker på, var at jeg skulle på utveksling (en litt engstelig mor gjorde at muligheten for det glapp på videregående). Etter at det første året på universitetet innfridde på absolutt alle mulige måter, ble jeg brått usikker på om jeg virkelig skulle dra på utveksling, og forlate alt det fine som jeg hadde i Oslo. Men valget ble tatt, og tanken var at hverken Oslo eller Kulkom forandrer seg så mye i løpet av ett semester, og jeg kunne da umulig gå glipp av så mange ting.

IMG_2768

Så var det å skulle bestemme seg hvor man skulle dra. UiO har utrolig mange flotte og spennende avtaler, noe som kan gjøre det enda vanskeligere å gjøre et valg. For meg var jeg ganske klar på at jeg skulle dra så langt unna Norge som mulig, og da virket Australia som et godt valg. Hvor i Australia hadde jeg ikke så mange tanker om, men etter litt research falt valget på Brisbane. Rett og slett fordi de hadde fine og oversiktlige nettsider med mye bra informasjon om både skolen (en av topp 50 i verden) og byen. Jeg skal ikke lyve og si at klima og vær hadde også noe å si, da Brisbane har et stabilt klima i den forstand at det alltid er varmt. Hehe.

Før jeg kunne dra til Australia var det en god del som måtte ordnes, visum, skoleplass, hvilke fag jeg skulle ta, flybilletter, penger, vaksiner og en hel haug med dokumentasjon. Hvis du vurderer å dra til Australia, vil jeg bare anbefale å ha visumet klart før du reiser. Det sier jo seg selv hvorfor (alle har vel sett «Border Control» på tv?), men jeg var litt ivrig og booka billett før jeg i det hele tatt hadde søkt visum. Noe som førte til en litt småstressa Ingeborg, som ikke hadde fått innvilga visum 3 dager før avreise. Men det ordna seg!

IMG_2699
Australia: landet hvor alt kan instagrammes!

Da jeg endelig var kommet meg gjennom den skumle sikkerhetskontrollen (neida, det gikk helt fint) innså jeg at det fremdeles var en måned til skolestart. Noe som betydde en ypperlig mulighet til å se seg rundt før pensum og innleveringer nok en gang ble en del av hverdagen. Jeg dro på roadtrip gjennom Østkysten, hoppa i fallskjerm, snorkla blant skilpadder ved The Great Barrier Reef, besøkte Fraiser Island som ligger på UNESCO’s verdensarvliste og hadde det rett og slett veldig gøy. Og selv etter at skolen var begynt, hadde jeg fremdeles muligheten til å dra til Byron Bay,  Melbourne, sjekke ut de ulike øyene utenfor Brisbane og dra helt opp til Nord-Terretoriet og byen Darwin. Hvis du vil vite mer om ting som skjedde utenfor studielivet kan du sjekke ut bloggen min!

IMG_2933
Dessverre ble det ingen koala-cuddling på meg, men syns denne slangen var ganske søt.

Siden jeg dro på utveksling i mitt 4.semester på UiO, vil det si at jeg tok mine frie emner. Det betyr at jeg ikke behøvde å tenke over hvilke fag jeg tok, eller å få dem forhåndsgodkjent. Med en fordypning i medievitenskap på UiO, tok jeg fagene «Australian Popular culture», «Television – Forms and Genres», «Multimedia» og «Event Marketing» i Australia. Det var mye som var annerledes med å studere i et annet land. For det første var måten man blir vurdert på veldig annerledes. Det kom litt an på faget, men de fleste hadde innleveringer gjennom hele semesteret som telte alt fra 10% til 50% av den endelige karakteren. I ett av fagene telte også deltagelse i diskusjoner i seminarene opptil 10%! Så det var ikke bare møte opp og sitte bakerst i klasserommet uten å bidra. Det som var greit med dette var at jobbingen med skolearbeid ble mer jevnt fordelt, og man dermed unngår skippertak og det unødvendige eksamensstresset som dukker opp hvert semester. Men eksamensstress unngikk jeg uansett, for denne jenta valgte nemlig fag med omhu og unngikk skoleeksamen i det store og hele.

IMG_2880.JPG
Sammen med utvekslingsgruppa QUEST fikk man som utvekslingsstudent oppleve mye av Brisbane og området rundt, her var vi på Stradbroke Island.

Fremdeles usikker på om det er verdt å dra på utveksling? Med å dra på utveksling lærer man så utrolig mye om seg selv og andre. Det er rett og slett et halvår jeg ikke skulle vært foruten, og jeg sitter igjen med mange nye inntrykk som vil være med meg for resten av livet. For selv om UiO er et fryktelig bra universitet å gå på, og Kulkom virker som det eneste rette, vil man aldri angre på å dra fra det et halvt år. Da blir gleden over å komme tilbake enda større.

IMG_3252
Hvem vil vel ikke oppleve øyeblikk som dette?

Søkefristen for utveksling er 15.september. Gjør deg selv en tjeneste og finn ut hvilke muligheter som virker spennende for deg og dra på utveksling! Og skulle det være noe, er alltids vi som har vært på utveksling overlykkelig over å kunne fortelle mer om våre opplevelser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s