Månedsbrev mars 2019

Skjermbilde 2019-03-06 kl. 15.04.45

Den første vårmåneden, mars, har endelig kommet med høye forventninger til vårstemning etter studieturen til Edinburgh. Hele 45 kulkommere ble med på turen til Skottlands hovedstad og fikk nyte sol, vårblomster og kulturelt påfyll. Tross sykdom ble det en vellykket tur med besøk til både universitetet og parlamentet, museer, fjelltopper og guidet Harry Potter tur rundt om i byen.

Skjermbilde 2019-03-10 kl. 11.56.38

Så langt denne måneden har UiO hatt åpen dag hvor KULKOM stilte opp med stand og engasjerte kulkommere for å snakke med alle og enhver som fant veien til Eilert Sundts hus. Takk til alle fra KULKOM som stilte opp på stand og til alle de som kom og ville snakke med oss!

Siden sist måned har vi også klart å få tatt bilde av det nye programutvalget. Bildene ligger også under «Om programutvalget» med mer informasjon om oss i PU og hvilke verv vi har. Som alltid er det bare å ta kontakt med oss om det skulle være noe.

fint1

For de som ikke har fått det med seg har KULKOM aktiv fått en «makeover». KULKOM fritid, som siden nå heter, er en gruppe på Facebook for kulkommere hvor en kan få med andre medstudenter enten det er på en skitur for å nyte sesongens siste snø, få med en gjeng på kino en dag eller kanskje det hadde vært koselig med en tacokveld? Hva du inviterer til er opp til deg – gruppen er til for dem som ønsker å finne på stort eller smått med medstudenter på fritiden.

I mars kan vi se frem til Finn din framtid 27. mars på U1. Denne gangen er temaet bærekraft, og vi får besøk av tidligere kulkommer Magnus Brune. Han jobber nå for Too Good To Go, og kommer sammen med andre tidligere studenter ved SV-fakultetet for å snakke om livet etter studiene. Dette er en fin mulighet for å finne ut nemlig hvilke muligheter vi som tverrfaglige samfunnsvitere har etter KULKOM. Etter foredragene blir det også servert pizza, så her er det ingen grunn for å ikke møte opp!

Denne måneden blir det ingen stipendpils, men det er likevel ingen grunn til opprør! Denne måneden har KULKOM sammen med utviklingsstudier og samfunnsgeografi planlagt tverrfagligfest. Link til arrangementet på Facebook finne du HER! Så da er det bare å møte opp 21. mars på The Club i Karl Johans gate 17 for en kveld med røykmaskin, egen DJ, såpeboblemaskin (min personlige favoritt😍) og mye annet moro!

Vår egen InstagramTAKEOVER setter i gang igjen, så her er det bare å følge med! Hvis du kunne tenke deg å dele hverdagen din på KULKOM på sosiale medier er det bare å ta kontakt med en av våre web-ansvarlige Aurora eller Marthe 😉 For flere oppdateringen om hva som skjer på studiet følg oss gjerne på Instagram og lik Facebook-siden til programutvalget!

 

Håper alle får en nydelig første vårmåned, uavhengig av snømengde!

Ida Kruse Rasmussen

Leder for programutvalget ved Kultur og kommunikasjon

 

Kultureliten anbefaler:

kultureliten-outline-fin-03

 

May Linn Garcia Vingsand, Jing Aurora Tvinnereim, Bjørn Emil Desbans og Petter Dehlie Frydenlund

 

Vegankaketreff
Er du veganer eller interessert i veganisme? Søndag 17. mars arrangeres det vegankaketreff hvor du kan møte andre likesinnete mennesker og spise deg mett på kake og bakst med god samvittighet. Gratis inngang, bare husk å ta med en vegansk kake/søtsak som du kan dele. Link til FB-arrangement her

Tid og sted: Søndag 17. mars fra kl. 15:00, «Biblioteket» i andre etg. på Kulturhuset

Future Tense: A Photographic Exhibition
Fra 7.-17. mars arrangerer avgangsstudentene ved Bilder Nordic School of Photography en foto- og videoutstilling hvor de utforsker mulige fremtidige levemåter. Utstillingen vil være spredt rundt om i Kulturhuset, så det er bare å ta seg en kaffe/øl og vandre rundt mens man gleder/gruer seg til hva fremtiden bringer. Gratis inngang med fri alder på dagtid og 23års grense på kveldstid.
Link til FB-arrangement her

Tid og sted: Fra 7.-17. mars, Kulturhuset

Ung National-kort
Teater til kinopris! Alle unnskyldninger blir ugyldige. De folkelige og dumme vennene dine spør om du vil være med på kino og se Captain Marvel i 4DX på Odeon. Du forteller om ditt gratis Ung National-kort mens du fnyser nedlatende av spinoffs, snakker litt om hvor sykt relevant Adorno er, før du sier at du «dessverre» skal på en kritikerrost nytolkning av den greske tragedien 2x MEDEA på Thorshovteateret til samme prisen.

Tid og sted: når som helst, hvor som helst (nesten)

Rock Cinema på Rockefeller
Vennene dine parodierer den nye og høykulturelle deg. Det føles som om den høyhalsa genseren går til angrep. Løsning: Gratis førpremiere på kul film inne på Rockefeller! Åpen bar! Husk å trykke på «skal», ellers kommer du ikke inn. 15. mars viser de «Lords of Chaos», en film om kirkebrenning, black metal, og sikkert noe om vennskap og sånn også (har ikke sett den). I april har de førpremiere på Jonah Hill sin regissørdebut «Mid90s». Husk å ta på deg et plagg med obskur referanse på, feks Mayhem i mars, og McLovin ID i april. (se bilder)

Tid og sted:
Lords of Chaos, 15. mars, Rockefeller
Mid90s10. April, Rockefeller

 

Slippfest for Samfunnsviter’n
Samfunnsviter’n har slippfest for første gang onsdag 20 mars. De byr på velkomstdrinker (så langt det rekker) og det blir diktfremføring, samtale med Bjørnar Moxnes og konsert med Predikant! Arrangementet er GRATIS!
Link til arrangement her

Tid og sted: 18.30 i RF-kjelleren onsdag 20 mars.

“Broen til framtiden 2019”
Er du interessert i miljø? Folkets klimakonferanse «Broen til framtiden 2019» arrangeres på Folkets hus fredag 22 mars. Her kommer politikere til å diskutere klimaspørsmål. Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019. Arrangementet er gratis! Påmelding og fullt program finnes her her

Tid og sted: fredag 22 mars kl. 09.00 – 16.00 på Folkets hus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s